Voor Lotus kwam de regen nog slechter uit dan voor de andere teams, want door betalingsproblemen heeft het geen hospitalitytent om in te schuilen. Door weinig te rijden werden in ieder geval wat kosten bespaard.

Jolyon Palmer nam ’s ochtends weer de plaats in van Romain Grosjean, maar schoot er weinig mee op. “Dat was een behoorlijk goede installieronde”, grapt hij. “Maar alle gekheid op een stokje: de omstandigheden waren verraderlijk, dus het had geen zin om risico’s te nemen en daardoor hielden we het na één rondje voor gezien. Dat is frustrerend, maar we hebben nu eenmaal geen invloed op het weer.” 

Ook Pastor Maldonado reed ’s ochtends alleen een installatieronde en voegde daar ’s middags nog zeven rondjes op de intermediates aan toe en noteerde de tiende tijd. “Het is ook in de regen leuk om op Suzuka te rijden, maar er valt weinig van te leren, dus het is het risico niet waard. We gaan ervan uit dat de rest van het weekend droog zal zijn, maar als het weer regent hebben we een vrij stabiele auto.” 

Romain Grosjean sluit zich daar na zes rondjes in de middagsessie bij aan: “Het wordt een interessante dag morgen. We denken dat het droog zal zijn. We hebben veel banden tot onze beschikking en veel werk voor de boeg. Vandaag viel er niets anders vast te stellen dan dat het inderdaad nat was.”