Na de ongelukkige start van het seizoen wil Lotus morgen de eerste WK-punten van het seizoen in de wacht slepen. De uitgangspositie daarvoor is prima: Grosjean start als achtste, Pastor Maldonado als elfde.

Helemaal koersvast is de Lotus E23 nog niet, getuige het wilde stuurwerk van de twee coureurs tijdens de kwalificatie. Vooral Maldonado had het zwaar. “Ik krijg de balans niet zoals ik hem wil”, klaagt de Venezolaan. “De auto is lastig te besturen en daarom kan ik moeilijk de limiet vinden. Maar ik heb al wel ontdekt dat de auto in racetrim een stuk beter is, dus ik richt me op de wedstrijd. Daarin moet ik goed voor de dag kunnen komen. Het wordt tijd dat we punten gaan scoren.”

De auto van Romain Grosjean was een stuk stabieler, en de Fransman toonde zich dan ook content met zijn achtste plaats. “Het is een fijne auto om mee te rijden, vooral nadat we gisteren een paar dingen veranderd hebben om de balans te verbeteren. Ik denk niet dat er veel meer inzat dan dit, maar vanaf de achtste plaats moeten punten mogelijk zijn. Vooral omdat lange runs onze auto beter liggen dan de kwalificatie.”