De beide Lotus-coureurs kwalificeerden zich in Australië in de top tien, maar wisten door pech niet te scoren. In Maleisië hopen Romain Grosjean en Pastor Maldonado daar dan ook verandering in te brengen.

Grosjean en Maldonado waren in Melbourne zelfs al binnen één ronde klaar, want Grosjeans Mercedes-motor vertoonde kuren en Maldonado werd in het gedrang bij de start aangetikt, waarna hij tegen de muur klapte en uitgeschakeld was.

Na de goede kwalificatie was dat een bittere pil voor Lotus, maar het team uit Enstone weet dat het qua snelheid op zich wel goed zit, dus houdt zich daar aan vast en hoopt ondertussen op wat meer geluk voor in Maleisië.

“Ons doel voor het begin van het jaar is om regelmatig punten te scoren. In Australië was dat zeker mogelijk geweest op basis van de kwalificatie en onze racesimulaties, dus ik ga er vanuit dat we in Maleisië weer net zo sterk zijn en onze eerste punten kunnen bijschrijven”, verklaart Grosjean.

De Fransman weet dat het raceweekend aldaar door de hitte en de altijd aanwezige kans op regen ‘niet makkelijk’ zal worden, maar de race op Sepang is er desondanks één waar Grosjean van kan genieten: “Want het circuit behoort tot mijn favorieten en de race zelf is vaak erg leuk.”

Teamgenoot Pastor Maldonado kan de Maleisische omloop ook zeker waarderen, terwijl hij er wat de race betreft vooral op hoopt dat ‘deze dit keer een stuk langer duurt dan onze wedstrijd in Australië’.

Adjunct-teambaas Federico Gastaldi gaat er vanuit dat dat wel moet lukken, waarbij ook hij op punten inzet. “Want we hebben in Australië laten zien over veel potentieel te beschikken en er is geen reden om aan te nemen dat Sepang niet bij ons past. Ik wil dan ook punten pakken. Met minder nemen we geen genoegen, zeker aangezien we er op basis van ons optreden in Australië zelfs aardig wat zouden moeten kunnen scoren.”