Lotus-coureurs Romain Grosjean en Pastor Maldonado hebben flink wat geknokt in Japan, maar aangezien dat vooral achteraan het veld was, houdt het team daar geen punten aan over.

Grosjean werd uiteindelijk als vijftiende geklasseerd en Maldonado als zestiende. “Het was vandaag niet makkelijk, maar ik denk dat we het vrij goed hebben gedaan en dat we qua strategie goed hebben ingespeeld op de mensen om ons heen, waardoor we wat plekken konden goedmaken”, zegt Maldonado, die door een gridstraf als laatste moest beginnen.

Volgens Maldonado was het ‘vechten geblazen’ aan de staart van het veld. “Dat was wel tricky, want door de spray van mensen voor je was het zicht slecht. Ik heb nog wel was inhaalacties kunnen uitvoeren, al was het door de regen niet mogelijk overal te pushen en dus opletten geblazen”, aldus de Venezolaan, die in de pits niet genoeg oplette en daardoor nog twintig straftellen aan zijn broek kreeg.

Grosjean
Grosjean stelt haast verrast vast dat zijn auto ‘van tijd tot tijd goed aanvoelde’. “Maar helaas maakte onze hoge bandenslijtage het alsnog een lastig verhaal, terwijl het tevens moeilijk was om op het juiste moment op de juiste banden te rijden.”

Wat de Fransman echter het belangrijkste vindt, is om even stil te staan bij het zware ongeluk van zijn landgenoot Jules Bianchi. “In gedachten ben ik bij hem. Ik hoop dat hij niet al te erg gewond is”, zegt de coureur wiens teamgenoot ook aan Bianchi denkt: “Ik zal voor hem bidden.”