Lotus gaat niet wachten tot de volgende wintertest om haar nieuwe auto de baan op te sturen. Volgens het Italiaans Autosprint gaat de E22 aankomende vrijdag zijn debuut maken op het circuit van Jerez.

De Franse renstal miste afgelopen week de volledige eerste wintertest op datzelfde circuit en heeft daardoor als enige team zijn bolide voor 2014 nog niet officieel gepresenteerd. Dat gaat het team ook aankomende vrijdag niet doen, omdat die dag bedoeld is om promotiefilmpjes te maken. De E22 zal die dag de baan op gaan met demonstratiebanden.

Er zit echter meer achter de shakedown, meldt persbureau GMM. Volgens een correspondent van Autosprint is de test cruciaal voor Renault, de motoren waar Lotus gebruikt van maakt. De motorleverancier kende afgelopen week grote technische problemen tijdens de eerste wintertest, waardoor de door Renault aangedreven teams Red Bull, Toro Rosso en Caterham noodgedwongen weinig kilometers konden maken. Het is te hopen dat de nieuwe Lotus wel lang genoeg blijft rijden om de opnames vol te krijgen.