Lotus had aan het begin van het Grand Prix-weekend in Silverstone nog moeite met de banden. Romain Grosjean solliciteerde bovendien naar een bijbaan als schoonmaker.

De Fransman (veertiende in VT2) zette zijn E23 in de grindbak in Luffield, en hielp eenmaal terug in de pits zijn monteurs het stof van de wagen te poetsen. “Ik had niet bepaald verwacht dat ik zou moeten schoonmaken tijdens de training”, grapt Grosjean. “Maar ik wilde heel graag de baan weer op.”

En dat was wel nodig, want de Lotus deed het nog niet zoals Grosjean wilde. “Het was niet makkelijk, want we kregen de banden niet goed aan de gang”, vertelt hij. “Ik heb de data nog niet bekeken, maar we gaan zeker aan de slag om morgen klaar te zijn voor de kwalificatie.”

Grosjean moest ’s morgens zijn voiture afstaan aan testcoureur Jolyon Palmer. “Het was heel speciaal om een Formule 1-wagen te rijden op een zonnig Silverstone, voor mijn thuispubliek”, vertelt de GP2-kampioen. “De sessie begon goed, maar daarna veranderden we de afstelling en was de auto ineens lastig te besturen.” Het leverde de Brit een veertiende plaats op.

Maldonado

Ook Pastor Maldonado had het lastig op het Britse circuit. “Het was glad”, klaagt de Venezolaan. “De wagen heeft echt wel potentie, maar we moeten nog de balans zien te vinden tussen het rijgedrag in de snelle bochten en het rijgedrag in de langzame bochten. Dan kunnen we het meeste uit de banden halen.”

“We hadden vooral moeite met de harde compound, zoals het hele seizoen eigenlijk al”, vervolgt Maldonado, die zestiende en elfde werd. “Maar het circuit verbetert nog elke ronde, dus de grip neemt nog wel toe.”