Het team van Lotus is nog altijd op zoek naar een nieuwe teambaas, aangezien die positie al vacant is sinds Eric Boullier afgelopen winter naar McLaren vertrok.

Sinds het vertrek van Boullier heeft teameigenaar Gérard Lopez de functie van interim-teambaas op zich genomen, waarbij hij wordt bijgestaand door zijn adjunct Federico Gastaldi. Voor de langere termijn is dat echter geen oplossing, vertelt Lopez – die genoeg op zijn bordje heeft door zijn werk voor zijn investeringsmaatschappij Genii Capital – aan Formula1.com.

“We kijken nog altijd rond om te zien of we een geschikte nieuwe teambaas kunnen vinden”, zegt Lopez dan ook. “Wat mij betreft vinden we ook liever vroeger dan later iemand, want dan kunnen we diegene nog mooi inwerken voor seizoen 2015.”

Gevraagd of de nieuwe teambaas iemand kan zijn die al bekend is in de Formule 1, kan Lopez niet anders dan lachend bekennen dat ‘die kans er in zit’. Eerder werd Martin Whitmarsh – in de winter op nonactief gesteld door McLaren en toen in essentie vervangen door de dus van Lotus afkomstige Boullier – genoemd als kandidaat voor de functie, maar daar is niets uitgekomen. Wel is het zo dat Whitmarsh pas recentelijk officieel is vertrokken bij McLaren.