GP3-kampioen Alex Lynn wordt ontwikkelingscoureur bij Williams. Hij zal zijn nieuwe rol combineren met het GP2-kampioenschap, waar hij eerder al werd bevestigd bij het DAMS-team.

Lynn was een van de kanshebbers op het Toro Rosso-stoeltje naast Max Verstappen, maar dat ging naar Carlos Sainz jr. De Brit testte in Abu Dhabi vervolgens bij Lotus, maar dat team trok GP2-kampioen Jolyon Palmer aan als test- en reservecoureur. Williams heeft wel plaats voor Lynn, als ontwikkelingscoureur. Susie Wolff is de derde rijder van het team. Lynn krijgt in ieder geval op een van de testdagen na de Grand Prix van Spanje de kans om kilometers te maken. 

“Williams maakt zich sterk voor talentvolle coureurs”, verklaart adjunct-teambaas Claire Williams. “En als Brits team houden we met name onze ogen open voor Britse coureurs. Alex heeft veel indruk gemaakt in de GP3. We zijn ervan overtuigd dat hij naast onze vaste coureurs een belangrijke rol kan spelen in de ontwikkeling van de FW37 gedurende het seizoen.”

Lynn hoopt in navolging van Valtteri Bottas te kunnen doorstromen van ontwikkelingscoureur tot racecoureur. “Hij begon in precies dezelfde rol bij Williams”, zegt Lynn. “En door hard te werken en veel inzet te tonen, heeft hij zich opgewerkt van GP3-kampioen tot Formule 1-rijder bij Williams. Hopelijk kan ik met een sterk seizoen in de GP2 en goed testwerk voor Williams in zijn voetsporen treden.”