Kevin Magnussen was aan een goede kwalificatie bezig, totdat hij in de natte eerste bocht rechtdoor schoot en hard de muur raakte. De Deen begint daarom morgen vanuit de pitsstraat, waardoor McLaren nog maar één auto bij de eerste tien heeft staan.

Dat komt omdat Magnussens teamgenoot Jenson Button – nadat dit hem vorige week in Duitsland niet gelukt was – nu wel Q3 wist te halen en daarin de zevende startplek claimde. “Aan de schone kant van de grid, dus ik hoop op een goede start”, meldt Button, die verder aangeeft dat ‘zevende ook ongeveer is waar we qua performance staan’.

Dat gezegd hebbende moet Button toegeven dat hij in de kwalificatie voor de eerste keer dit weekend een lekker gevoel achter het stuur had. “Dat was een flinke opsteker, te danken aan de nimmer aflatende werklust van het team”, stelt Button zich correct op. “In de vrije trainingen was de auto moeilijk te besturen, maar al het werk aan de set-up heeft zich geloond, al is het nog niet perfect”, besluit hij.

Magnussen
In de andere MP4-29 kwam de kwalificatie van Magnussen voortijdig en met een klap ten einde. “De eerste bocht na start/finish was veel natter dan de laatste voor start/finish”, verklaart Magnussen. “Ik kon bij het uitkomen van de laatste bocht nog vol op het gas, dus ik remde bij bocht één ook gewoon waar ik normaal gesproken rem, maar toen ging ik dus nat.”

“Daarna raakte ik de muur. Ik heb er geen pijn of klachten aan overgehouden, al ben ik wel teleurgesteld omdat ik een fout maakte en niet het maximale uit de kwalificatie gehaald. Dat spijt me verder ook vooral voor het team”, toont Magnussen zich schuldbewust.

Enige excuses aan McLaren zijn ook wel op zijn plaats, want Magnussen heeft met zijn klapper dusdanig veel schade aan onder meer de versnellingsbak berokkend zodat deze gewisseld moet worden, met als gevolg dat hij morgen vanuit de pitsstraat zal beginnen. “Dat maakt het er niet makkelijker op, maar ik ben vastbesloten alsnog een sterke race te rijden en er met het team het beste van te maken.”