Zou Bernie Ecclestone nog te overtuigen zijn om volgend jaar terug te keren naar Magny-Cours? De circuitdirectie hoopt van wel, nu het een plan voor verbetering van de faciliteiten gepresenteerd heeft.Vandaag maakte het circuit in de Franse Bourgogne bekend dat het alles op alles wil zetten om de Formule 1 te behouden. Het renovatieplan behelst een verbreding van het rechte stuk en de pitstraat en een verbouwing van het pitcomplex.

,,Al deze vernieuwingen maken deel uit van een grootschalig plan genaamd ‘Magny-Cours 2’ dat bedoeld is om de toekomst van dit circuit veilig te stellen”, aldus het begeleidend schrijven van de organisatie.

Daarnaast is het de bedoeling dat er vanaf volgend jaar meer hotelkamers beschikbaar komen in de regio. De Grand Prix is belangrijk voor de streek, onderstreept het persbericht.

,,Dit project is essentieel om de Formule 1 te behouden. Niet alleen voor La Nièvre (het departement waarin Magny-Cours ligt), en de hele Bourgogne-streek, maar voor Frankrijk als Formule 1-land.”

MB