Sergio Pérez is woedend op hem omdat hij zijn race heeft verpest en noemt hem gevaarlijk, maar Pastor Maldonado is zich van geen kwaad bewust en doet de botsing met zijn collega af als een ‘race-incident’.

Pérez liet zojuist tegenover de Britse media duidelijk merken dat Maldonado in zijn ogen de schuld draagt voor hun aanrijding – die voor Pérez in een uitvalbeurt resulteerde – terwijl hij de wedstrijdleiding verder oproept om de ‘gevaarlijke Maldonado’ nu eindelijk eens zwaar te bestraffen, maar diezelfde Maldonado weigert de schuld op zich te nemen en tilt niet te zwaar aan zijn botsing met Pérez.

“Het was een race-incident, dus ik denk niet dat het zwaarwegende consequenties voor me zal hebben”, verklaart Williams-coureur Maldonado tegenover de Spaanstalige pers.

“We kwamen allebei uit de pits en reden op koude banden. Toen Pérez me vervolgens probeerde in te halen, probeerde ik gewoon mijn plek te verdedigen. Hij sloot de deur echter gelijk, waardoor we erg dichtbij elkaar kwamen te zitten. Op dat moment begon mijn auto jammer genoeg te glibberen en glijden omdat de koude achterbanden amper grip gaven, waardoor we met elkaar botsten.”

“Het was erg onfortuinlijk dat het zo uitpakte, want onze beide races werden erdoor verpest”, weet Maldonado, die zelf nog wel verder kon rijden, maar na een langzame in lap en een pitstop uiteindelijk op de zestiende plek bleef steken.

De aanvaring tussen Pérez en Maldonado is overigens nog under investigation door de wedstrijdleiding.