Ondanks dat hij de afgelopen twee races buiten de punten is geëindigd door botsingen met collega’s, vindt Pastor Maldonado niet dat hij te wild is en zijn rijstijl moet veranderen.

Maldonado botste gisteren met Sauber-coureur Sergio Pérez, terwijl hij een race eerder al hard in aanraking kwam met Lewis Hamilton. Daarnaast reed hij ook eerder dit seizoen in Monaco (zowel in de vrije training als de race) tegen collega’s aan en crashte hij tijdens de seizoensopener in Australië volledig zelfstandig uit de wedstrijd.

Ondanks die incidenten denkt Maldonado echter niet dat hij te wild is voor de Formule 1, zo blijkt uit een interview dat hij aan Autosport heeft gegeven, en waarbij hij zichzelf eerst vrijpleit van schuld voor de aanrijding met Pérez: “Ik had gewoon de pech dat ik de controle over de auto verloor op het moment dat we allebei op koude banden reden en hij me probeerde in te halen”, zegt de Venezolaan.

“Uit de data van het team blijkt dat ook gewoon, dus er is ook niemand bij Williams die het me kwalijk neemt wat er gebeurd is”, benadrukt Maldonado, die tevens aangeeft dat hij helemaal niet van plan was zich met hand en tand te verdedigen in duel met Pérez: “Het was nog vroeg in de race, dus dat was nergens voor nodig en dan ook niet het geval.”

Volgens Maldonado is hij namelijk helemaal niet zo’n wilde coureur en denkt hij goed na tijdens het vechten om positie. “Aan het begin van het jaar maakte ik immers ook geen problemen en was ik niet bij incidenten betrokken, terwijl ik toen juist veel vaker vanuit het middenveld moest starten en het daar veel hectischer is dan vooraan het veld”, illustreert hij.

“Gisteren heb ik in duel met Kimi Räikkönen bovendien ook laten zien dat ik me goed kan inhouden en voorzichtig ben. Ik stond mijn positie namelijk zonder al teveel moeite aan hem af, omdat het nog vroeg in de race was en ik wist dat wij het goed zouden doen qua bandenslijtage en dat dat het verschil wel eens zou kunnen maken.”

Maldonado werd door de wedstrijdleiding van de Grand Prix van Engeland overigens wel de schuld in de schoenen geschoven voor de clash met Pérez: hij kreeg namelijk een boete van € 10.000 en een reprimande opgelegd.

Direct na de wedstrijd liet Maldonado overigens nog aan Formule 1-medewerker Adam Cooper weten dat hij zich totaal niet kon vinden in de kritiek van Pérez, die hem een ‘gevaarlijke en respectloze coureur’ had genoemd. “Sergio heeft altijd wel iets om over te huilen”, was de duidelijke reactie van Maldonado.