Pastor Maldonado stond negen races droog tot hij gisteren weer punten pakte. De Venezolaan blaakt gelijk weer van het zelfvertrouwen. Hij denkt volgend jaar weer voor Williams te rijden, maar als hij wil kan hij naar andere teams.

Het is geen geheim dat Maldonado een snelle coureur is. Hij won niet voor niets de race in Spanje. Een gebalanceerde rijder is hij echter niet. Na zijn zege in Barcelona pakte hij tot gisteren geen enkel punt meer. In Japan werd hij achtste en dat heeft zijn zelfvertrouwen goed gedaan.

“Er zijn momenteel absoluut mogelijkheden om bij andere teams te tekenen”, stelt hij. “We overwegen echter om bij Williams te blijven. Het is nog te vroeg om iets te zeggen. Williams beslist doorgaans pas na het seizoen over zijn nieuwe rijders. Momenteel onderhandelen we met ze.”

De steun van de Venezolaanse oliemaatschappij PDVSA lijkt ook in de toekomst gegarandeerd. President Hugo Chavez is immers herkozen. “Ik ken het bedrijf al heel lang en heb een contract met ze. Ze hebben mij altijd gesteund. Iedereen in Venezuela is blij dat ik Formule 1 rijdt. Ik won dit jaar een race en dat is heel knap aangezien dit pas mijn tweede F1-seizoen is.”

Maldonado is overtuigd van zijn kwaliteiten. “We hebben niet de beste auto en wisten toch een race te winnen”, aldus de 27-jarige coureur. “We werken enorm hard om de wagen beter te maken. Op mijn schouders rust een grote verantwoordelijkheid omdat ik hier de topcoureur ben. Het is daarom ook lastig te accepteren dat we dit jaar zoveel punten zijn misgelopen. Het is echter nooit te laat om je daarvan te herstellen.”

Maldonado voelt zich op zijn plek bij het team uit Grove. “Dit is de juiste familie voor mij. Ik ben hier op mijn gemak en denk dat zij ook heel blij zijn met mij. De F1 steekt echter vreemd in elkaar. Dit gevoel kan van de een op de andere dag veranderen.”