Pastor Maldonado wil Williams weer terug naar de top brengen. De Venezolaan wil niet bij de renstal uit Grove vertrekken voordat hij wereldkampioen is geworden.

Maldonado mocht woensdag in de auto rijden waarmee Damon Hill in 1996 wereldkampioen mee werd en dat inspireerde hem blijkbaar. Hij wil samen met Williams naar de top. “Het is mijn missie om Williams naar de top te brengen”, zei de winnaar van de Spaanse Grand Prix. “Ik wil Williams alleen verlaten als ik een wereldtitel op zak heb.”

“Natuurlijk wil ik hier graag blijven. De laatste twee jaar waren fantastisch. Na één seizoen won ik al een Grand Prix in Barcelona. Daar bewezen we een fantastisch team te zijn. We doen het, op de Koreaanse race na, enorm goed. Elke race worden we weer beter. Het ziet er dus goed uit voor volgend jaar”, vond Maldonado.

Maldonado heeft uitgesproken plannen met Williams, maar ondertussen heeft zijn werkgever nog helemaal niet bevestigd of zij hem volgend jaar wel willen hebben. “In de F1 veranderen dingen heel snel”, aldus Maldonado. “Er is nog niets bevestigd maar ik wil heel graag blijven. Ik ben het team erg dankbaar voor het feit dat ze mij begin dit jaar tot eerste coureur bombardeerden.”

“Dit is een seizoen met veel hoogte- en dieptepunten. Er waren lastige races, maar ook Grands Prix waar alles klopte. Ik heb fouten gemaakt en had soms pech. In Singapore stevende ik af op een podiumfinish tot ik panne kreeg. Dat hoort erbij.”