Los van of Lotus wordt overgenomen door Renault of niet, dient de renstal uit Enstone zich op te maken voor een lastig 2016. Dat stelt coureur Pastor Maldonado in gesprek met Autosport.

Maldonado is al zeker van een zitje bij het team, waar Jolyon Palmer zijn teamgenoot zal worden, maar hoe het in 2016 zal heten en wie de eigenaar zal zijn, staat nog niet vast. De gesprekken over een overname door Renault slepen inmiddels al maanden voort.

Volgens Renault-topman Cyril Abiteboul kan er rond het raceweekend in Abu Dhabi een aankondiging worden verwacht. Maldonado hoopt dat het van een overname komt, en zinspeelt erop dat iedereen bij Lotus eigenlijk ook verwacht dat er een deal gesloten wordt.

Ongeacht of de overname doorgaat of niet, houdt de dertigjarige Venezolaan er alvast rekening mee dat ‘volgend seizoen lastig wordt’. Indien Renault het team koopt, wordt 2016 volgens Maldonado namelijk een jaar dat in het teken zal staan van opbouwen en elkaar leren kennen.

Wat Maldonado echter benadrukt, is dat er veel goede mensen op de fabriek in Enstone rondlopen en het team over ‘alle benodigde faciliteiten’ beschikt. “Ik denk dat we alleen meer mensen nodig hebben om de verschillende afdelingen beter te bezetten.”

Mocht de deal met Renault toch afketsen, dan zal Lotus in 2016 verder gaan met Mercedes, haar huidige motorleverancier. Gaat de deal door zoals verwacht, dan zal het team – dat met allebei de scenario’s rekening houdt bij het ontwerpen van haar 2016-auto – met Renault-motoren gaan rijden.

De Mercedes-V6 is op het moment een stuk sterker dan die van Renault, erkent ook Maldonado. Toch vreest hij een overstap niet: “De Renault-motor wordt sterker en sterker. Begin dit jaar reden we de Red Bulls en Toro Rosso’s makkelijk voorbij op rechte stukken, maar nu is dat al veel moeilijker.”