#Maldonado snapt ophef om zijn 'foutjes' niet

01-08-2012 | Door: Daan de Geus
Williams-coureur Pastor Maldonado vindt niet dat hij meer of grotere fouten maakt dan andere coureurs en meent dat zijn prestaties de laatste tijd te zeer onder een vergrootglas liggen.

Maldonado was dit seizoen tot twee keer toe bij een aanrijding met Sergio Pérez betrokken, botste een keer met Lewis Hamilton en kreeg ook afgelopen weekend in Hongarije weer straf voor een incident, omdat hij in dat geval tegen Paul di Resta was aangereden.

Volgens Maldonado was de botsing met Di Resta - net als de eerdere aanrijdingen met Pérez - echter niet meer dan een incident dat veroorzaakt werd omdat hij een foutje maakte of grip verloor, terwijl de aanvaring met Hamilton in zijn ogen 'een typisch race-incident' was.

"Mijn duel met Di Resta van afgelopen zondag was bijvoorbeeld niet anders dan het gevecht tussen de twee Lotus-rijders, maar ik had de pech dat ik mijn wielen blokkeerde, grip verloor en vervolgens tegen hem aan botste omdat ik aan de binnenkant van de bocht zag", zo legt Maldonado uit in gesprek met GP Week.

Tegenover diezelfde publicatie stelt de Venezolaan eveneens dat hij 'niet meer fouten maakt dan andere coureurs'. "En het zijn bovendien hele normale fouten", meent hij. "Als je terugkijkt naar vroeger, dan zie je ook dat veel andere coureurs ook dat soort foutjes hebben gemaakt."

Dat er zoveel ophef wordt gemaakt om de incident waar hij bij betrokken is, komt volgens Maldonado omdat hij sinds het winnen van de Grote Prijs van Spanje in de spotlight staat. "Daarvoor had niemand interesse voor me en wilde niemand me interviewen. Sindsdien is dat veranderd, maar helaas heb ik nu net een paar races gehad waarin ik wat foutjes heb gemaakt en dan springt iedereen er bovenop."

Vanuit zijn team van Williams kan Maldonado in ieder geval op de steun van bestuurslid Toto Wolff rekenen. "Pastor is een slimme jongen en ik ben er zeker van dat hij snel weer succesvol zal zijn", zegt de Oostenrijker.

"Pastor is bovendien erg snel en getalenteerd, en wij werken liever met een jongen die een goede basis heeft en alleen wat bijgeslepen moet worden, dan dat het omgekeerd is en we een langzame coureur moeten leren hij snel kan zijn."


Over twee weken begint het Formule 1-seizoen in Australiƫ. Schrijf je dus snel in voor het Formule 1 teammanagerspel en neem het op tegen vrienden, kennissen en de redactie van Formule 1! Lees meer...
REACTIES