Pastor Maldonado is na het incasseren van liefst drie straffen tijdens de Hongaarse Grand Prix van mening dat de wedstrijdleiding erg streng was. Romain Grosjean is daarentegen een stuk vrolijker. De Fransman werd verdienstelijk zevende.

Pastor Maldonado startte de race als enige op de hardste van de twee compounds. Het hielp hem in de openingsfase niet naar voren, maar het zorgde er later op de zachte banden voor dat hij eenvoudig terrein goed kon maken. Helaas voor de Venezolaan had de wedstrijdleiding andere plannen met hem. Tot drie keer toe kreeg hij een straf aan de broek voor achtereenvolgens het aanrijden van Sergio Pérez, te hard rijden in de pitstraat en inhalen achter de safety car.

“Het was een zware race en de stewards waren erg streng vandaag”, aldus Maldonado die zijn handen lijkt te wassen in onschuld. “Niet alleen voor mij hoor, maar ook voor anderen. Wat betreft het incident met Pérez denk ik dat het een raceongeluk was. Er was van mijn kant sowieso geen opzet in het spel.”

Grosjean
Ook Romain Grosjean kreeg een straf te verwerken, vanwege een unsafe release. Grosjean wist daar, anders dan zijn teamgenoot, redelijk van terug te komen: “Het was echt een ongelooflijke race en een evenzo ongelooflijk weekend. Gisteren reed ik tegen de verwachtingen in al naar een plekje bij de beste tien op de grid en vandaag was ook weer een prachtige dag.”

“Ik had een slechte start, verloor plaatsen en werd bovendien door Carlos Sainz op het gras gedrukt. Daarna kwam ik vast te zitten achter een McLaren, maar ik bleef pushen, waardoor ik ondanks een straf en een safety car-periode punten scoorde die we in mijn ogen hebben verdiend. Ik denk dat we dat met een goede strategie hebben afgedwongen.”