Pastor Maldonado heeft weer van zich laten spreken. De Venezolaan tikte Paul di Resta uit de race, ontving een stop-and-go-straf en eindigde de race achter Giedo van der Garde, maar vóór de Marussia’s.

“Ik startte goed en maakte onmiddellijk een paar plaatsen goed”, vertelt de Williams-coureur in Spa-Francorchamps. “In de tweede stint waren we niet snel genoeg en lukte het mij niet om andere coureurs in te halen. Ik botste in de laatste bocht met Paul di Resta toen ik de pits in wilde rijden.”

“De situatie was lastig. Ik vocht met Esteban Gutiérrez en zag niet dat Di Resta aan de buitenkant reed toen ik de pits in wilde rijden. Ik probeerde nog te remmen om een botsing te voorkomen. Het was al te laat. Dit was geen goed weekend voor ons team, maar we moeten hard blijven werken om sneller te gaan.”

Valtteri Bottas finishte twee plaatsen voor Maldonado, als vijftiende. “Dit was geen gemakkelijke wedstrijd”, stelt de Fin. “We waren niet snel genoeg in de tweede sector. Het was daarom lastig om auto’s te achterhalen. Wanneer ik eenmaal was ingehaald, was het lastig om dat te pareren. We moeten onderzoeken hoe het kan dat onze racesnelheid zo matig was zodat we tijdig verbeteringen kunnen aanbrengen voor de Grand Prix in Monza.”