Pastor Maldonado heeft een goed gevoel overgehouden aan de eerste trainingsdag in Maleisië. Odanks een klein uitstapje door het grind, was hij in beide sessies de snelste Williams-coureur.

In de ochtendsessie schaarde Maldonado zich zelfs bij de eerste vijf. ’s Middags viel hij net buiten de toptien, maar eindigde hij nog wel één plaatsje voor teamgenoot Rubens Barrichello, die in de eerste vrije training de achtste tijd had genoteerd.

“Het liep vandaag lekker”, aldus Maldonado. “De auto lijkt competitief en ik voel me goed. Er is nog ruimte voor verbetering, zowel voor de auto als mijzelf. Ik spinde omdat mijn banden bijna versleten waren.”

“Ik glibberde richting de pitstraat, maar belandde helaas in de grindbak”, vervolgt de Venezolaan. “Maar mijn monteurs wisten de auto snel op te lappen, zodat ik het laatste deel van de sessie nog kan rijden. Mijn dank is groot daarvoor.”

Barrichello is minder goed gestemd. “We hebben ons programma goed kunnen afwerken, maar de afstelling van de auto vergt nog wat aandacht. Ik ben nog niet volledig gelukkig met de balans.”