De Grand Prix van Maleisië is in ieder geval tot en met 2018 verzekerd van een plekje op de Formule 1-kalender. Het Sepang International Ciruit heeft haar contract met de Formule 1 met drie jaar verlengd.

De vorige overeenkomst tussen de Maleisiërs en de Formule 1 was alleen nog maar geldig voor dit jaar, maar de contractverlenging die de Formule 1 tot en met 2018 naar Sepang zal doen terugkeren werd direct na de race van zondag aangekondigd door Najib Razak, de premier van Maleisië.

De organisatie van de race heeft – zoals tegenwoordig haast traditie is – naar verluidt uitvoerig onderhandeld met commerciële uitbater Bernie Ecclestone over het aan zijn organisatie Formula One Management te betalen bedrag, maar er is dus een akkoord bereikt.

Wat verder gelijk bekend is gemaakt, is dat de Maleisische aardoliemaatschappij Petronas – een staatsbedrijf – ook de komende drie jaar titelsponsor blijft van de Grand Prix. De race in Maleisië staat al sinds 1999 op de kalender en is inmiddels al zeventien keer gehouden.