Als er nu een prijs uitgereikt zou worden aan het meest verbeterde team, dan zou die naar Force India gaan. Een plek bij de snelste zestien in Q2 lijkt nog slechts een kwestie van tijd. Tot tevredenheid van Vijay Mallya.De afgelopen jaren waaide er telkens een nieuwe wind binnen het team, maar onder de vlag van Force India lijkt het de renstal eindelijk ook voor de wind te gaan. Dat blijkt wel uit bijvoorbeeld de goede prestaties in Bahrein.

Al met al een veelbelovende start voor Force India-baas Mallya, die binnen een paar seizoenen hoopt te vechten om podiumplaatsen. In de huidige resultaten ziet hij alvast zijn gelijk bevestigd.

,,Ik heb altijd gezegd dat het doel dit seizoen was om aan te tonen dat we middenmoters zijn in plaats van achterblijvers. Dat lukt heel aardig”, antwoordt Mallya op de vraag van FORMULE 1 RaceReport-medewerker Adam Cooper.

,,In de kwalificatie kan het nog beter, daar hebben we nog wat zaken op te lossen. Telkens lukt het ons net niet Q2 te halen. Het gaat maar om een fractie van een seconde en dat is frustrerend. Vooral omdat we er in de race wel in slagen naar voren te komen.”

Ook uit de goede prestaties van Giancarlo Fisichella leidt de Indiër af dat hij een goede beslissing heeft genomen. Mallya: ,,Volgens mij blijkt mijn besluit om Giancarlo een contract te geven gerechtvaardigd. Hij presteert goed en helpt ons enorm.”

,,Ik heb altijd gezegd dat we het verst zouden komen met een combinatie van ervaring en talent. Ervaring om het team te helpen opbouwen en talent om resultaten te scoren. Volgens mij is Giancarlo daar de perfecte mix van.”

Mede dankzij de input van Fisichella klopt Force India op de deur van het middenveld. En komt bijvoorbeeld een Lewis Hamilton door omstandigheden achteraan terecht, dan rijdt hij de VJM01 niet zomaar voorbij.

,,Het was interessant om het duel tussen Giancarlo en Lewis te aanschouwen”, vindt Mallya. ,,Ook waren we in gevecht met de Honda van Barrichello. Dat zijn toch niet de minste teams waarmee we in direct gevecht zijn. Het geeft tevens aan dat de auto in de race snel kan zijn.”

KVN