Wat velen kort na de deal die Force India met McLaren sloot al zagen aankomen, zou zomaar eens realiteit kunnen worden. Teambaas Vijay Mallya heeft gezegd dat zijn coureursduo toch nog niet helemaal vaststaat.Giancarlo Fisichella en Adrian Sutil weten allebei niet hoe hard ze moeten roepen dat hun stoeltje veilig is en tot voor kort deed Mallya hetzelfde, maar daar komt hij nu op terug. Er is nog niets zeker, zegt hij.

,,Ik ga met McLaren rond de tafel zitten en als het juiste moment daar is, neem ik een beslissing”, zegt de Indiase teambaas tegenover de BBC. ,,Dus nee, er is nog niets definitief.”

Force India en McLaren zijn voor vijf jaar een samenwerking aangegaan. De samenwerking houdt concreet in dat McLaren het achterhoedeteam voorziet van een (Mercedes-)motor, KERS, versnellingsbak en hydraulische systemen.

Sinds de bekendmaking hiervan wordt gesuggereerd dat één of twee van McLarens testcoureurs – Pedro de la Rosa, Gary Paffett en Paul di Resta – in 2009 een Force India besturen. De la Rosa heeft dat al gedaan, maar het zou om niets meer dan een eenmalige test zijn gegaan. Mallya: ,,Het is een gegeven dat zij ervaring uit de hoek van McLaren met zich meebrengen.”

Sowieso heeft hij hoge verwachtingen van seizoen 2009. ,,Ik hoop absoluut dat we in de subtop kunnen meedraaien en het zou me teleurstellen als blijkt dat we hier niet toe in staat zijn.”

KVN