Force India-eigenaar Vijay Mallya denkt dat zijn als vijfde geklasseerde renstal in staat is om hoger te eindigen dan dat en zet daarbij vooral in op het inhalen van het als vierde geklasseerde Williams.

Mallya’s formatie staat momenteel vijfde, één plek achter Williams, dat 37 punten meer heeft gescoord dan Force India, dat op een totaal van 98 staat. Force India – dat dit jaar zelfs even tweede heeft gestaan – zakt na een goede seizoensstart echter wat weg, terwijl Williams de laatst races juist sterker presteert, maar Mallya denkt dat zijn team toch nog kan stijgen.

“Dat we op het moment vijfde staan is prima, want we hadden vooraf nooit verwacht met de top vier mee te kunnen doen, maar het verschil tussen ons, het boven ons geklasseerde Ferrari en Williams en het onder ons geplaatste McLaren is niet enorm groot, dus ik blijf erin geloven dat we nog verder kunnen stijgen”, zo houdt Mallya vertrouwen in interview met Formula1.com.

“Er zijn immers nog veel races te gaan en dit seizoen kent een onvoorspelbaar verloop, terwijl in de slotrace dubbele punten te verdienen zijn, dus zolang we ons werk goed blijven doen kunnen we nog terugslaan en maak ik me geen zorgen.”

Het team waar Mallya zich dus vooral op richt, is Williams. “Net als Force India is dat een kleiner team uit de middenmoot dat het nu onverwacht goed doet. Dat ze zo sterk presteren, heeft me echter niet verrast, want Williams heeft net als wij de juiste keuze gemaakt door een Mercedes-krachtbron te gebruiken, en de motor is dit jaar erg belangrijk.”

Mallya noemt de Mercedes-motor ook als één van de dingen die zijn team zo sterk maken, net zoals de technische samenwerking die Force India met Mercedes heeft. Daarnaast is Force India’s technische team volgens Mallya erg creatief en tot op het bot gemotiveerd, terwijl de renstal volgens de teameigenaar verder haar beste rijdersduo tot op heden in haar auto’s heeft zitten.

Coureurs Nico Hülkenberg en Sergio Pérez zijn volgens Mallya allebei ‘zeer competitief en getalenteerd’. De twee hebben weliswaar compleet verschillende rijstijlen, wat het afstellen van de auto volgens Mallya soms lastig maakt, maar het stelt Force India ook in staat de twee met totaal verschillende strategieën op pad te sturen: “En dat biedt ons veel kansen”, weet hij

Mallya heeft eerder al aangegeven opties op beide coureurs te hebben en daar graag gebruik van te maken. Hülkenberg heeft zich nog niet uitgesproken over zijn toekomst, terwijl Pérez heeft aangegeven in de zomer te willen beslissen en dat een langer verblijf bij Force India het meest waarschijnlijk is.