Over Sauber, Lotus en Force India wordt druk gefluisterd dat zij financieel in zwaar weer zitten. Bij die laatste renstal is de boel echter gewoon onder controle, zegt teambaas Vijay Mallya.

“Het gaat prima met ons. We zijn er, we racen en onze nieuwe auto is bijna klaar”, zegt Mallya. De Indiër vindt dat de speculaties over de financiële situatie bij zijn eigen en andere teams moeten stoppen. “Niemand schiet er iets mee op. Het is niet goed voor de teams, en ook niet voor de sport.”

“Onze financiën zijn al langere tijd onderwerp van geruchten”, vervolgt de teambaas. “Natuurlijk hebben we rekeningen open staan. We hebben onze activa en onze passiva, zo werken bedrijven overal op de wereld, of ze nu groot of klein zijn”, legt Mallya uit. “Toen onze partners van de Sahara Group wat problemen hadden (oprichter Subrata Roy zit sinds februari in de cel, wegens mogelijke betrokkenheid bij investeringsfaude, red.) werd er nog driftiger gespeculeerd. Maar we racen gewoon stevig door.”

Ecclestone

Dat zijn eigen renstal niet direct in grote nood verkeert, wil niet zeggen dat Mallya ontkent dat de Formule 1 zich in een crisissituatie bevindt. “De problemen zijn er, en we moeten ze niet wegdenken. Dat heeft Ecclestone in Austin erkend. Maar hij heeft ook gezegd dat hij geen oplossing weet.”

“Ik weet alleen wat hij mij in het bijzijn van nog wat anderen verteld heeft”, zegt Mallya over Ecclestone’s vermeende weigering de kleine teams extra steun te bieden, “namelijk dat hij het er met CVC-baas Donald MacKenzie over gaat hebben”. Als Mallya voor het einde van de week nog niets van Ecclestone gehoord heeft, zal hij de Brit aan zijn jasje trekken. Mallya: “Want pas als ik hoor wat hij met MacKenzie besproken heeft, weten we waar we staan.”