Force India-eigenaar en teambaas Vijay Mallya is er trots op dat zijn formatie met ‘het grote McLaren’ om de vijfde plek in het constructeurskampioenschap kan vechten: “En we doen er alles aan om te winnen.”

Mallya’s Force India staat momenteel op de vijfde plek, met 117 punten. McLaren volgt met 111 punten op de zesde plek, maar Mallya rekent zich nog lang niet rijk: “Absoluut niet”, benadrukt hij in gesprek met ESPNF1. “McLaren is namelijk een groots team, ik zie het zelfs als een team dat doorgaans om kampioenschappen vecht, dus we kunnen niets voor lief nemen en doen er alles aan om te winnen.”

“Wie aan het eind van het jaar bovenaan staat, valt te bezien, maar dat we überhaupt in een dergelijk gevecht verwikkeld zijn, is al heel wat voor Force India”, vindt Mallya. “Het zegt denk ik veel over hoe we het als team doen, en dat maakt mij trots. Het is namelijk geen geheim dat wij niet het budget van McLaren hebben.”

Om laatstgenoemde reden moet Force India ook goed opletten waar het haar geld in investeert: “Maar McLaren blijft er vol voor gaan en zal nog met een aantal updates komen, dus wij moeten hetzelfde doen. Ondanks dat wij goed op onze centen letten, hebben we dus ook nog wel een update geprepareerd voor later in het jaar.”

“Normaal gesproken zou ik het niet goedkeuren dat er zo laat in het seizoen nog aan de auto gewerkt wordt, maar alles wat we nu doorontwikkelen kunnen we meenemen naar 2015 aangezien de regels hetzelfde blijven. In die zin is het ook gelijk een investering voor volgend jaar, wat het doen van die late investering rechtvaardigt.”

Wat echter ook meespeelt, moet Mallya erkennen, is dat het strijden met een team als McLaren om een aansprekende klassering geweldig voelt: “Ik geniet hier van. Als je met de grote jongens kan knokken en ze zelfs kan verslaan, dan geeft dat een geweldig gevoel. Als echte racer is dit echt iets wat ik enorm spannend vind.”