#Mallya: 'Wil Hülkenberg en Di Resta behouden'

14-09-2012 | Door: Daan de Geus
Force India-eigenaar en teambaas Vijay Mallya heeft verklaard er alles aan te willen doen om zijn coureurs bij zijn team te houden, ondanks dat hij eerder heeft aangegeven dat er 'wel iets te regelen valt' als Paul di Resta of Nico Hülkenberg naar een beter team kan verkassen.

In gesprek met SpeedTV benadrukt Mallya nog maar eens dat hij volgend jaar graag verder wil gaan met Hülkenberg en Di Resta, waarbij hij tevens beklemtoont er 'alles aan te doen om ze voor Force India te behouden'.

Dat hij de Duitser en Schot nog een jaar bij het team wil houden komt niet als een verrassing, aangezien Mallya eerder al heeft aangegeven dat de coureurs een doorlopend contract met Force India hebben. Dat hij 'er alles aan gaat doen om ze te behouden', is echter wel verrassend, want dit staat haaks op enkele uitspraken die hij eerder in het jaar deed.

"Mocht een ander team Nico of Paul willen strikken, dan weet ik zeker dat we iets kunnen regelen en op een vriendschappelijke manier uit elkaar kunnen gaan", sprak Mallya eerder dit jaar.

Bob Fernley, de adjudant-teambaas, verklaarde amper vier dagen geleden nog iets soortgelijks tegenover Autosport: "We gaan een coureur niet dwingen bij ons te blijven als hij dat niet wil. Als één van de vier topteams bij ons aanklopt, dan zullen we dus kijken of we een financiële regeling kunnen treffen, want we willen uiteraard wel beloond worden voor het opleidingswerk dat we doen."

"Vijay is hier ook altijd duidelijk in geweest", vervolgt Fernley. "Als één van onze coureurs wil overstappen naar een team dat op gelijke voet staat met Force India, zullen we daar een stokje voor steken, maar als ze naar een beter team kunnen, gaan we niet in de weg liggen."

Hülkenberg wordt de laatste weken met Ferrari in verband gebracht, terwijl Di Resta aan Mercedes en McLaren gelinkt wordt. Volgens Fernley heeft Force India goede banden met de teams en teambazen van al deze teams, dus is zaken doen goed mogelijk.

Mocht één van de coureurs vertrekken, dan maakt testrijder Jules Bianchi een goede kans op promotie. Behalve Bianchi zijn ook Charles Pic en Jaime Alguersuari ook nog genoemd als eventuele opties.


Er moeten nog vijf races komend seizoen worden verreden, maar veel fans hebben hun blik al op 2016 gericht. Bij Ticket+Travel is de verkoop van kaarten en arrangementen reeds gestart. Lees meer...
REACTIES