Het management van Giedo van der Garde hoopt voor kerst uitsluitsel te hebben over de toekomst van de coureur. “Giedo is er klaar voor.”

Giedo van der Garde wordt in zijn racecarrière begeleid door het duo Jan Paul ten Hoopen en Jeroen Schothorst, waarbij laatstgenoemde de strategische beslissingen neemt en Ten Hoopen veelal optreedt als woordvoerder. Ten Hoopen is optimistisch over de kansen van zijn pupil om volgend jaar Formule 1 te rijden. "Wij hopen dat er voor kerst een beslissing genomen is."

Van der Garde is in beeld bij Virgin Racing, maar heeft voor die plek concurrentie van de Belg Jérôme d'Ambrosio, terwijl de huidige coureur Lucas di Grassi ook nog kans maakt bij het team te blijven. Ten Hoopen bestrijdt het idee dat het bij de kleinere teams alleen om geld gaat. "Teams kijken naar drie dingen: snelheid, potentieel en budget”, zegt hij in gesprek met Formule1.nl.

“Oftewel: is een coureur snel genoeg voor de Formule 1, hoe ontwikkelt hij zich verder als coureur én als persoon, en wat is het sponsorbudget dat hij kan meebrengen. Maar het is niet zo dat degene met het meeste geld automatisch het plekje krijgt. Giedo heeft zich de afgelopen jaren enorm ontwikkeld en kan zo een aantrekkelijke partij zijn voor een team.”

"Het plan dat we hadden uitgestippeld is grotendeels gerealiseerd: kampioen worden in de Renault World Series, goed debuteren in de GP2 met een topzesklassering in het kampioenschap en een paar zeges, en in het tweede jaar kampioen worden. Dat laatste is net niet gelukt, om verschillende redenen die niet alleen aan Giedo lagen. Giedo heeft gelijk als hij zegt dat het zijn kansen om in de Formule 1 te komen bemoeilijkt, maar we geloven wel dat het er nog in zit."

Interviews met de twee voornaamste kanshebbers bij Virgin Racing, Jérôme d'Ambrosio en Giedo van der Garde, lees je in Formule1.nl nummer 1, vanaf aanstaande donderdag verkrijgbaar.

?

?