Voor Manor was het weekend in Silverstone een feest. Het team keerde terug op eigen bodem, vierde de komst van een sponsor, en behaalde zijn beste resultaat van het jaar.

Roberto Merhi was met de twaalfde plaats de beste coureur van het Manor-duo. “Ik ben zo blij dat ik in onze thuisrace twaalfde ben geworden”, juicht hij. “Voor de race was het nog niet zo’n best weekend voor mij, maar toen het erom ging had ik opeens de smaak te pakken.”

In de regenachtige slotfase van de race werd het nog wel even spannend, vertelt de Spanjaard. “Het weer was heel moeilijk te voorspellen. Nog voor het hard ging regenen stonden we al op de inters, waardoor we die tegen het einde van de race nog eens moesten vervangen. Maar het was geweldig om het team te belonen voor hun harde werk.”

Stevens

Ook Will Stevens had het moeilijk in de regen – wat heet, de kleine Brit kende een hachelijk moment toen hij over het drijfnatte gras spinde en de neus van de Manor in de vangrail parkeerde. Hij kon wel verder en finishte als dertiende, maar is achteraf toch niet helemaal tevreden.

“Het is een goed resultaat voor het team, maar heel frustrerend voor mij”, aldus Stevens. “Tot en met het eerste deel van de race, toen ik de snelheid er op de options goed in had, was het voor mij een uitstekend weekend.” Zijn spin wijt Stevens eraan dat hij te vroeg naar de inters opstapte, zodat de banden al versleten waren toen de regen echt begon. “Ik stond bijna op slicks.”