Manor Marussia is terug in de Formule 1, maar heeft in Australië nog geen meter gereden door een reeks aan problemen. Wanneer deze opgelost zijn, durft directeur Graeme Lowdon niet te zeggen.

Manor – dat de naam van de failliete Russische sportwagenfabrikant Marussia nog altijd met zich meedraagt, ondanks dat het inmiddels een compleet zelfstandige organisatie is – stond van de winter op uit de dood, maar vertoonde in Melbourne nog weinig directe tekenen van leven op het circuit.

Coureurs Will Stevens en Roberto Merhi stonden tijdens beide vrije trainingen met hun handen in hun zakken toe te kijken, want de software van de Manor-bolides en Ferrari-motoren functioneert nog niet, terwijl er ook nog een aantal andere problemen spelen, vertelt Lowdon.

“Het gaat niet alleen om de software, want er speelt wel meer, maar het zijn de gebruikelijke problemen waar je tegenaan loopt als je in korte tijd zoveel werk hebt gedaan om een auto op de grid te krijgen en op het circuit zelf nog zoveel werk te doen hebt”, stelt Lowdon.

“Het gaat niet om hele grote dingen en we werken de problemen systematisch af, maar het is op het moment heel lastig om voorspellingen te doen en te zeggen wanneer we de baan op kunnen, want het gaat simpel gezegd om dingen die óf wel, óf niet werken”, moet de Brit erkennen.

“Het enige wat ik kan garanderen, is dat we er alles aan doen deze problemen op te lossen”, beklemtoont de chef van het team dat dus onder meer alle software opnieuw moet installeren omdat de harde schijven van het team gewist werden toen een faillissement van de winter onafwendbaar leek.