Het lijkt er – eventuele technische problemen daargelaten – op dat er morgen in Bahrein op de grid net als in China twee Manors te bewonderen zijn. Roberto Merhi en Will Stevens bleven binnen de 107 procent van de snelste tijd in Q1.

Stevens kwalificeerde zich niet alleen, maar klopte bovendien zijn teamgenoot met meer dan een seconde verschil (1:38,713 tegen 1:39,722) en is dus tevreden. “Het weekend gaat tot nu toe best lekker voor ons”, vindt hij. Er had volgens de kleine Brit zelfs nog wel meer ingezeten, omdat hij in bocht twaalf een kleine fout maakte.

Een grote uitdaging vormde de harde wind, die dan weer wel, dan weer niet over de lange rechte stukken blies en het circuit en passant aardig stoffig maakte. “De afgelopen dagen hebben we hard gewerkt om met de omstandigheden om te gaan, waardoor we in de kwalificatie een goede balans hadden”, weet Stevens. “Het voelt goed voor de race, ik ben benieuwd hoe het zal gaan.”

Merhi

Dat Roberto Merhi zoals gezegd een seconde toe moest geven op zijn teamgenoot, wijt de Spanjaard aan een fout die hij in de vierde bocht maakte. “Ik ben niet zo tevreden met mijn rondje, want door die fout kon ik mijn tijd niet meer verbeteren”, aldus de Manor-coureur.

Maar ook Merhi blijft optimistisch: “We kunnen blij zijn met de vooruitgang die we onder de wisselende omstandigheden hebben geboekt. De auto doet het goed, dus ik kijk uit naar de race.”