Ook in Monaco is Manor de hekkensluiter. Toch weet Will Stevens iets positiefs uit hun kwalificatie-optreden te halen, namelijk dat ze iets dichter bij hun voorgangers geëindigd zijn.

We gaan niet negatief doen door te zeggen dat Monaco geen representatief circuit is. Want Stevens, die zondag als negentiende start, meent zelfs dat er nog meer in had gezeten dan wat hij in de kwalificatie heeft laten zien.

Stevens: “Het is bemoedigend om iets dichter bij de auto’s voor ons te staan, hoewel ik denk dat ik nog meer uit de auto had kunnen halen. Tijdens mijn eerste run had ik namelijk een probleem. We wisten het te verhelpen, zodat ik alsnog een tweede ronde kon rijden. Terugkijkend was het een goede sessie en een bijzonder gevoel om hier te mogen kwalificeren in een Formule 1-auto. Ik kijk dan ook enorm uit naar de race van morgen en ga proberen gebruik te maken van mogelijke kansen om wat plekken naar voren op te schuiven.”

Niet slecht 

Teamgenoot Roberto Mehri start in het prinsdom achteraan. Toch was hij tevreden. “Het was geen slechte kwalificatie. Ik sta iets dichterbij mijn teamgenoot en mijn ronden waren goed. Ik denk dus dat we een goede race kunnen hebben. Door het type circuit moeten we in staat zijn om de snelheid van de auto’s voor ons te evenaren, wat ons weer kansen geeft om misschien wat verder naar voren te eindigen.”

Teambaas John Booth hoopt vooral dat beide Manors aan de streep komen. “Dat zou een passend slot zijn voor wat toch een emotioneel terugkeer naar Monaco is geweest voor ons team.”