Opnieuw weet het Manor Marussia F1 Team beide bolides over de streep te krijgen. Meer dan dat zit er voorlopig niet in, maar het stemt het team desondanks tevreden.

Will Stevens bleef na een kortstondig duel met Roberto Merhi in de openingsfase van de race zijn teamgenoot voor. Met de uiteindelijke zestiende plaats, en meer bepaald zijn race, is hij tevreden: “Al met al kan ik terugkijken op een geslaagde de race. Mijn start was niet al te best, omdat Pastor Maldonado zijn Lotus voor mij niet helemaal correct positioneerde. Daardoor kon Merhi mij voorbij komen, wat uiteindelijk resulteerde in een vermakelijk gevecht tussen ons beide.”

“Ik denk dat we onze snelheid relatief aan de anderen steeds beter wordt. Bovendien is het geweldig dat we met beide auto de finish halen, iets wat blijkbaar geen vanzelfsprekendheid is als je kijkt naar andere teams. Ik wil het team dan ook van harte feliciteren met dit resultaat. Het zal terug in Europa allemaal niet makkelijker worden voor ons, maar het team is in ieder geval verschrikkelijk gemotiveerd.”

Roberto Merhi
Merhi werd in de door zijn teamgenoot geschetste openingsfase uiteindelijk na acht rondjes gepasseerd door zijn teamgenoot. Daarna zag hij Stevens al snel aan de horizon verdwijnen. “Daar baal ik wel een beetje van”, vertelt Merhi. “Helaas was op dat moment het beste van mijn banden er al af, waardoor ik hem geen partij meer kon bieden.”

“Desalniettemin denk ik dat we heel erg veel hebben geleerd van de eerste vier races. We hebben nu de tijd om daarop terug te blikken en ons vanuit die informatie beter voor te bereiden op de eerste Europese races.”