Na Red Bull-teambaas Christian Horner, heeft ook Helmut Marko – het hoofd van Red Bulls opleidingsprogramma – zich lovend uitgelaten over Max Verstappens optreden in Monaco.

Horner prees Verstappen en diens teamgenoot Carlos Sainz eerder deze week al voor hetgeen ze in Monte Carlo lieten zien, en Helmut Marko doet nu in gesprek met Motorsport.com ook nog een duit in het zakje wat betreft Verstappens weekend in het Prinsdom. “Max was fantastisch”, jubelt Marko.

“Zijn eerste pitstop was helaas slecht, maar wat hij daarna liet zien was goed. Zoals dat hij Sebastian Vettel van heel dichtbij volgde en Valtteri Bottas zodoende passeerde. Max heeft in Monaco getoond dat hij enorm veel potentieel heeft.”

Marko noemt de latere botsing tussen Grosjean en Verstappen, waarover de laatste dagen veel is gezegd en geschreven, verder een ‘race incindent’. “Romain ging daarbij niet vrijuit”, meent de Oostenrijker. “Hij bewoog nog heen en weer toen hij al had gezien dat Max achter hem zat.”

Volgens Verstappen gaf Grosjean hem een brake test, al heeft Grosjean dat ontkend. Lotus, het team van Grosjean, verklaarde dat uit de data blijkt dat Grosjean zelfs later remde dan in de ronde voor de crash, wat volgens het team de reden is dat niet hij, maar Verstrappen een straf kreeg opgelegd.

Behalve dat hij vol lof is over Verstappen, laat Marko ook weten dat Daniil Kvyat van het grote Red Bull Racing in Monaco een goede indruk op hem maakte. Marko was recentelijk nog kritisch over de jonge Rus, maar Kvyat liet met zijn vierde plek in Monaco volgens Marko eveneens zien wat hij kan.