Red Bull-kopstuk Helmut Marko denkt dat Sebastian Vettel, ondanks dat hij ook in Italië weer werd verslagen door teamgenoot Daniel Ricciardo en na afloop gefrustreerd leek, prima op zijn plek zit binnen het team.

Hoewel Vettel na de race – waarin hij in de slotfase door de op versere banden rijdende Ricciardo werd ingehaald en uiteindelijk achter de Australiër als zesde over de streep kwam – teleurgesteld leek te reageren, moet daar volgens Marko niet te veel acht op worden geslagen.

“Direct na de race was hij nog vol emotie en het was natuurlijk teleurstellend voor hem om te verliezen van zijn teamgenoot – zeker nadat hij Ricciardo in de kwalificatie wel had verslagen – dus zo’n reactie is dan niet meer dan normaal”, stelt Marko in gesprek met het Duitse Sky.

Belangrijker dan Vettels reactie direct na de race, vindt Marko dat Vettel kort daarna weer kon lachen. “Niet zo breeduit als Ricciardo natuurlijk, want dat is onmogelijk, maar Sebastian liep na de briefing met het team ook weer lachend rond. Alles zit ook gewoon goed tussen hem en het team.”

Behalve Marko doet ook teambaas Christian Horner een goed woordje voor Vettel. “Hij werd niet op snelheid geklopt door Ricciardo, maar doordat hij op een andere strategie stond”, zo verdedigt de Brit de viervoudig wereldkampioen tegenover SportingLife.

Dat Ricciardo voor een late pitsstop ging in Monza, terwijl Vettel juist een vroege stop maakte, kwam volgens Horner omdat Vettel in de sandwich zat bij de McLarens en het team hem ‘met een agressieve zet, een vroege eerste stop’, voor de beide McLaren-rijders wilde brengen. Dat lukte ook, maar aangezien Vettel zijn banden in zijn lange tweede stint niet lang genoeg goed wist te houden, kon Ricciardo er nog wel langs.

Chassis
Vettel reed in Italië overigens met een ‘nieuw’ chassis, te weten een exemplaar dat daarvoor enkel tijdens tests op Silverstone was gebruikt. Voor de komende race, die in Singapore, krijgt Vettel weer een nieuw chassis, wat in dat geval wel een compleet nieuw exemplaar is dat zo uit de fabriek komt. Voor Vettel wordt dit het derde chassis in drie races tijd en het vierde chassis in totaal dit jaar.