De Marussia’s waren in Singapore weer sneller dan de Caterhams. Max Chilton had nog wat moeite om op gang te komen en eindigde bijna een seconde achter teamgenoot Jules Bianchi.

“Het was een goede dag”, zegt Bianchi. “In de eerste vrije training hadden we nog niet echt een goede afstelling, maar door enkele aanpassingen was de balans van de auto in de tweede sessie een stuk beter. Dit circuit is altijd uitdagend en de nieuwe regels voor de radioboodschappen belooft het nog interessanter te maken. Het was wel even wennen, met minder communicatie dan gebruikelijk.” 

Ook Chilton was niet gelukkig met zijn initiële afstelling en moest in de eerste training de Caterhams voor zich dulden, maar in de tweede training schoof hij ze weer voorbij.

“Ik ben tevreden over de progressie die we hebben geboekt”, aldus de Engelsman. “Tegen het eind van de dag was ik veel contenter met mijn auto, maar toen begon de motor opeens te haperen en moest ik uit voorzorg de auto aan de kant zetten. Hopelijk was het een incident en heeft het geen gevolgen voor de rest van het weekend.”