Jules Bianchi en Max Chilton hebben lekker kunnen knokken met de naaste concurrenten van Caterham. De Fransman kreeg daarbij een cadeautje, nadat de klassering van twee ronden voor het eind werd aangehouden.

Door een fout met het zwaaien van de finishvlag wordt er teruggegrepen naar de klassering zoals die twee ronden voor het eind van de race was. Bianchi had juist in die laatste twee ronden Koabyashi voorbij zien komen, maar dat werd dus teruggedraaid. Kobayashi zou het enige slachtoffer zijn van de maatregel.

Bianchi is tevreden met de race die hij heeft gereden: “Ik had een lekker duel met Kobayashi en ik ben blij dat ik hem in de eindklassering voor ben gebleven. Dit was mijn eerste normale race van het jaar en dat is toch wel een opluchting. Ik ging bij de start voorbij aan Kamui, maar hij kwam snel weer terug langszij.”

“Later kwam Pastor Maldonado tussen ons in te zitten, door wie ik enigszins werd opgehouden. Even later kon ik het gat naar Kobayashi echter weer dichten en het duel zette zich voort. Ik bleef langer buiten en kom hem zo weer inhalen, maar na de laatste pitstops beschikte hij over de betere banden en zodoende kon hij me inhalen. Ik ben echter blij dat wij die positie hebben behouden.”

Max Chilton
Max Chilton zal wellicht niet geroemd worden om zijn enorme snelheid of uitschieters, wel is hij een van de meest betrouwbare coureurs op de baan. Hij rijdt zijn 23ste opeenvolgende race uit, één dag voor zijn 23ste verjaardag. De Brit is dan ook een trots man.

“Ik ben erg tevreden met het feit dat ik nog steeds al mijn races ben gefinisht. Mijn start en eerste stint waren goed, maar op de medium compound worstelde ik wat meer met de balans. In de slotfase maakte ik nog een extra stop om er zeker van te zijn dat Marcus Ericsson niet opeens veel dichterbij zou komen. Het was een goede race.”