Marussia was misschien het meest opvallende team van de Britse kwalificatie. Een dag later kunnen ze niet opnieuw voor een verrassing zorgen.

Jules Bianchi finishte uiteindelijk op de veertiende plaats, na een voor hem erg vermakelijk begin van de race. “Ik lag op de tiende plaats bij de herstart en ik heb veel plezier gehad in het verdedigen daarvan”, aldus Bianchi. “Natuurlijk wist ik ook wel dat ik ze nooit lang achter me kon houden, maar het was een goede test om te zien hoe wij ons verhouden tot de andere teams.”

“Toen dat leuke deel van de race eenmaal over was, was het zaak om te blijven pushen om te kunnen reageren als er zich onverwachte kansen aan zouden dienen. We hebben ervaren dat we met paar tienden van een seconde extra zomaar de Lotussen en de Saubers bij kunnen houden.”

Max Chilton
De thuisrace van Max Chilton begon met een schrikmoment. Eén van de wielen van de gehavende Ferrari van Kimi Räikkönen landde op de auto van Chilton. “Dat was was toch wel even schrikken”, laat Chilton optekenen. “Ik bleef gelukkig ongedeerd, maar de auto had wel een klap gekregen. Het team heeft geweldig gereageerd door de auto op tijd af te krijgen voor de herstart. Een moeilijke race volgde. Ik ben echter blij dat we met beide auto’s de finish hebben gehaald.”