Marussia tont zich op vrijdag nog niet overtuigend sterker dan aartsrivaal Caterham. Aan het eind van de dag was Jules Bianchi weliswaar de snelste van het achterhoedekwartet, vanzelf ging het niet.

“Het heeft flink wat werk en tijd gekost voordat we de afstelling een beetje kregen zoals we hem wilden hebben”, erkent Jules Bianchi aan het eind van de eerste trainingsdag. “We hebben de auto aangepast voor dit weekend, maar dat bleek de algehele balans verstoord te hebben. Na de middagpauze voelde ik gelukkig direct dat de auto veel beter was geworden en dat we dus de juiste weg in waren geslagen.”

“Natuurlijk zijn we er nog niet. We kunnen nog alle kanten op met de informatie die we vandaag bij elkaar hebben gereden. Het was bijzonder warm vandaag, wat veel vergt van mens en normaal gesproken ook machine, maar gelukkig bleven problemen met de auto uit.”

Max Chilton, de enige van het Marussia-duo die tijdens de testdagen op Silverstone al zonder FRIC reed, kreeg desondanks maar geen grip op de vernieuwde karakterisiteken van de auto: “We hebben het hier beduidend moeilijker dan in Silverstone. Nu was dat wel redelijk volgens verwachting en ik denk bovendien dat we vooruitgang hebben geboekt vandaag, maar het zal een erg interessant weekend gaan worden.”