Marussia kiest haar coureurs voor 2015 waarschijnlijk pas na afloop van het huidige seizoen. Dat heeft sporting director en teampresident Graeme Lowdon aangegeven aan Crash.net.

In gesprek met Crash.net verklaart Lowdon dat hij vindt dat Marussia-rijders Jules Bianchi en Max Chilton ‘het heel goed doen’, ze goed in het team passen, elkaar ‘op gezonde wijze pushen’ en zich goed ontwikkelen.

Dat gezegd hebbende is het volgens Lowdown echter nog te vroeg voor Marussia om de twee alvast langer vast te leggen. “Want zoals altijd zijn er wel 101 verschillende factoren die zowel aan onze kant als die van de coureurs meespelen”, geeft hij aan.

“Wij maken onze definitieve keuze daarom meestal pas in december en ook dit jaar zullen we ons waarschijnlijk eerst volledig op het seizoen richten, in ons streven onze huidige positie in het kampioenschap te behouden”, aldus de sporting director van de huidige nummer negen uit het constructeurskampioenschap.

Chilton & Bianchi
Chilton heeft onlangs aangegeven graag langer bij Marussia te blijven voor een derde seizoen. Bianchi staat er meer open in, al hangt het voor hem als Ferrari-talent wellicht ook van Ferrari af waar hij volgend jaar terechtkomt.

Marussia heeft onlangs overigens de Amerikaan Alexander Rossi als testrijder gestrikt. Rossi mikt nog altijd op een racezitje en is door Marussia gecontracteerd vanwege zijn ’talent en omdat hij een ingang vormt naar de interessante Amerikaanse markt’.