De een zijn dood is de ander zijn brood. En dat brood zal Jules Bianchi zeker smaken. De Fransman profiteert, niet voor het eerst dit seizoen, optimaal van het malheur van anderen. Hij start als zestiende. Max Chilton werd gehinderd door technische pech.

Jules Biachi was de man die in de slotseconden van Q1 Kimi Räikkönen naar het verliezende zestal verwees. Daarmee flikt hij het voor de tweede keer dit seizoen door te dringen tot Q2. “Ik ben dan ook erg gelukkig”, trapt de Fransman een open deur in. “Het is des te mooier dat het gebeurt onder gewone, droge omstandigheden. Geen gekkigheden, gewoon op eigen kracht.”

“We begonnen niet super aan dit weekend, maar dat hebben we vandaag ruimschoots goedgemaakt. Mijn eerste run was nog niet zo best, maar de tweede was daarentegen perfect. We staan nu voor de tweede keer dit jaar in Q2 en dat is harstikke gaaf voor zowel mijzelf als het team. Morgen wordt het geen gemakkelijke race, maar hopelijk wel een goede.”

Max Chilton
Waar Jules Bianchi zichzelf op de borst mag kloppen, is teamgenoot Max Chilton wat minder gelukkig met zijn kwalificatie. De Brit liep tegen een elektrisch probleem aan, waardoor de auto geen vermogen meer had. “Ik ben heel teleurgesteld”, jammert hij. “Het was tot vandaag geen makkelijk weekend, maar we leken de auto verbeterd te hebben voor de kwalificatie. Dat hebben we echter niet weten aan te tonen.”

“Mijn eerste run was nog wel oké, maar in de tweede run kreeg ik dat probleem. Ik denk echter dat we Kobayshi in de Caterham hadden kunnen pakken en daarmee ook wat dichterbij Jules hadden kunnen staan. Inhalen wordt niet makkelijk morgen, maar we maken er het beste van.”