Jules Bianchi reed met een gehavende auto naar de vijftiende plaats, terwijl Max Chilton zijn ietwat saaie race beloond zag worden met de zestiende plek.

De beschadigde auto van Bianchi is het gevolg van een botsing tussen hem en Pastor Maldonado. De Venezolaan mist de apex in bocht één en rijdt pardoes in de zijkant van de Fransman. “Hij kwam uit het niets”, deelt Bianchi zijn visie met de pers. “Ik was bang dat ik moest opgeven, terwijl ik kansen zag in een chaotische race.”

“Met een kromme auto kon ik het mijn voorgangers niet moeilijk maken. Even leek het erop dat Sauber onze negende positie in het constructeurskampioenschap kon bedreigen, maar zover kwam het niet toen de rangorde weer enigszins werd hersteld.”

De race van Max Chilton verliep een stuk makkelijker. De Brit hoefde na verloop van tijd geen rekening meer te houden met de Caterhams. Chilton haalt zijn voeldoening dan ook vooral uit zijn gevecht met teamgenoot Bianchi.

“Ik schoof door diverse uitvalbeurten wat verder op naar voren en dat was goed. Ik heb een leuk duel uitgevochten met Jules en ik ben blij dat we de negende positie voor ons team vast hebben weten te houden. Ik denk dat we allemaal een vakantie hebben verdiend en hopelijk begint in Spa een voor ons goede tweede helft van het seizoen.”