Een week na de vorige update over de zwaargewonde Jules Bianchi heeft zijn team Marussia in een nieuwe verklaring aangegeven dat de situatie van de Fransman onveranderd is.

“Jules verkeert nog altijd in kritieke maar stabiele toestand in het Mie General ziekenhuis in Yokkaichi, Japan”, meldt de renstal van de coureur die ruim een week geleden, op zondag 5 oktober, zwaar crashte op het circuit van Suzuka.

“De afgelopen negen dagen zijn erg moeilijk geweest voor zowel zijn familie als Jules zelf”, leest de verklaring verder. “Als gevolg van het ongeluk hebben zich een aantal medische uitdagingen voorgedaan die overwonnen moesten worden. De situatie van Jules blijft verder ook uitdagend vanwege de diffuse axionale hersenbeschadiging die hij heeft opgelopen bij het ongeluk.”

Marussia heeft de meest recente verklaring de deur uit gedaan op verzoek van Bianchi’s familie. Bianchi’s vader Philippe liet eerder al weten dat ‘het de ene dag beter gaat dan de andere’ en benadrukt dat hij gezien de aard van het kwetsuur van zijn zoon niet kan zeggen welke kant het opgaat.

Vader Bianchi put hoop uit de overtuiging dat zijn zoon zal blijven knokken. Verder kunnen hij en de rest van Bianchi’s familie slechts afwachten, waarbij ze laten weten dat ze zich gesteund voelen door de Formule 1-wereld en alle liefdevolle boodschappen en gedachten van fans.