Van de vier races die nu zijn verreden, zijn er drie gewonnen door Ferrari. Maar dat betekent niet dat de strijd gestreden is en het werk voor het team erop zit. Felipe Massa: ,,Beslist niet, we moeten alert blijven.”
Kimi Raikkonen won de race, Massa finishte als tweede. De Fin sloeg zijn slag in de eerste fase van de race, waarin hij een aardige marge opbouwde ten opzichte van Massa, die later in de race wel weer dichterbij kwam.

Met dank aan de safetycar-situaties weet de Braziliaan nu ook goed hoe de achterkant van de F2008 eruit ziet, maar daar koopt hij weinig voor. Massa waakt sowieso voor te veel euforie. Hij wijst erop dat McLaren en BMW Sauber niet ver weg waren.

Massa: ,,Wij hebben ons ten opzichte van de vorige race weten te verbeteren, maar hetzelfde geldt voor de concurrentie. Daarom blijf ik erop hameren dat we op de fabriek moeten zorgen dat we iedere race beter blijven worden.”

Het spannendste moment van Massa's race was de start. Hij was als beste weg van de topdrie en had Fernando Alonso al snel gepasseerd. Ook het gat met Raikkonen werd snel kleiner, maar het rechte stuk bleek net even tekort.

,,Ik passeerde Fernando en dat was het. Daarom baalde ik er ook zo van dat ik gisteren in de kwalificatie geen goede ronde kon rijden. Ik wist namelijk dat ik een ronde eerder zou stoppen dan Kimi.”

Conclusie? ,,We hebben ons huiswerk gedaan en een belangrijke dubbelzege gescoord. De puzzelstukjes beginnen op hun plek te vallen; we worden steeds beter. Dat moeten we vasthouden”, besluit Massa.

KVN