Felipe Massa kwam in de kwalificatie op Magny-Cours slechts 41 duizendsten tekort om pole-position te scoren. Hoewel het misschien gek klinkt, had dat anders kunnen zijn als hij iets rustiger had gereden. ,,Ik ging er helemaal voor, maar verloor juist een beetje tijd.”In de kwalificatie vochten Kimi Raikkonen en Massa een onderlinge strijd uit voor pole en dat gevecht werd door de Fin nipt in zijn voordeel beslist. De Braziliaan probeerde in zijn tweede poging de tijd van Raikkonen nog te verbeteren, maar dat lukte niet.

Massa wilde te graag, reed te hard, te onstuimig en kwam vier honderdsten tekort. ,,Ik eiste als het ware te veel van de auto toen ik werkelijk alles eruit probeerde te halen. Maar daardoor verloor ik juist tijd”, realiseert hij zich achteraf.

Dankzij de straf voor Lewis Hamilton – tien plekken terug naar aanleiding van de pitbotsing met Raikkonen in Canada – heeft Ferrari vrij spel in Frankrijk. Zeker omdat Robert Kubica net niet snel genoeg is om het de Scuderia moeilijk te maken.

Vooral in de laatste sector, waar de auto's over de kerbstones stuiteren, wint Ferrari veel tijd. ,,De auto voelt onwijs goed. Net als eerder in het seizoen”, zegt Massa. ,,Laat ik als voorbeeld de races in Maleisië, hoewel ik daar niet finishte, en Bahrein noemen. Ook in Barcelona liep het lekker, dus op dit soort circuits is het gewoon aan mij en Kimi om naar de mogelijkheden van de auto te presteren.”

Het enige dat de Ferrari-coureur dit weekend dwars zit is zijn nek. Die heeft hij wat verdraaid toen hij in een lift stond, maar het ergste leed is reeds geleden. ,,Stom gedoe eigenlijk. Het gebeurde in de lift en ik bezeerde mijn nek. Een beetje vreemd. Het gebeurde niet eens onder het rijden zelf! Gisteren had ik veel pijn, maar vanmorgen ging het al een stuk beter. Het levert vast geen problemen op tijdens de race.”

KVN