McLaren raakte na de uitspraak in de spionagezaak al haar punten kwijt en als gevolg daarvan heeft Ferrari dit jaar het kampioenschap voor constructeurs gewonnen. Toch moet daar volgens Felipe Massa niet minachtend over worden gedaan.,,Als wij het wereldkampioenschap hebben gewonnen omdat een ander team zich niet aan de regels heeft gehouden, dan kan er tenminste worden geconcludeerd dat wij dat wel hebben gedaan”, schrijft de Ferrari-coureur op zijn blog.

,,Ik vind daarnaast dat het team dit na al het harde werk heeft verdiend. Als lid van de Scuderia ben ik blij met het resultaat, al zou het beter zijn geweest om op een andere manier te winnen. Maar hoe dan ook, het resultaat is en blijft opnieuw een constructeurstitel.”

,,Het team, zowel op de fabriek als op het circuit, heeft het fantastisch gedaan. Zij hebben het hele jaar keihard gewerkt en daarom verdienen zij dit succes.”

Massa schrijft verder dat hij het terecht vindt dat McLaren niet tegen de straf in beroep gaat. ,,Als je iets fout doet, in welke sport dan ook, dan wordt je bestraft. Dat is nu gebeurd, en ik vind het dan ook niet meer dan normaal dat zij dat accepteren en geen beroep aantekenen.”

,,Of het ook een terechte straf is, is een tweede. Dat is lastig om te zeggen, maar ik vind het goed dat ze in ieder geval boeten voor de fouten die ze hebben gemaakt.”

PPB