Als Felipe Massa dit jaar geen wereldkampioen wordt, kan hij dat in elk geval niet weer wijten aan pech. De Braziliaan zegt dat de nieuwe Ferrari een stuk betrouwbaarder is dan zijn voorganger.Volgens de Ferrari-coureur had hij vorig seizoen, waarin hij vierde werd, het geluk niet om wereldkampioen te worden.

,,Om kampioen te worden heb je alles nodig, ook geluk. Raikkonen had dat meer dan ik”, vertelt hij aan het Italiaanse Autosprint. Aan zijn eigen prestaties lag het niet, die noemde hij al eens ‘heel, heel erg goed’.

Dit jaar lijkt de mechanica zijn plannen dus niet meer te dwarsbomen. ,,Deze wagen lijkt een stuk betrouwbaarder. En we kunnen nog een stap vooruit maken omdat er nog allerlei ontwikkelingen aan zitten te komen.”

Het voedt Massa’s vertrouwen. Kimi Raikkonen heeft een psychologisch voordeel door zijn titel, erkent hij, maar dat maakt zijn eigen positie niet minder sterk. ,,Ik voel me sterker en gemotiveerder dan ooit, omdat ik weet dat ik alles heb om op gelijke voet de strijd aan te gaan.”

JK