Na een eerste kennismaking met het besturen van een Formule 1-auto zonder elektronische hulpmiddelen, verwacht Felipe Massa dat dit problemen kan opleveren. De kans op meer ongelukken zou groter worden, aldus Massa.Vanaf volgend seizoen is het gebruik van elektronische hulpmiddelen, zoals traction control, in de Formule 1 verboden. Het zal dan meer aankomen op de rijder en diens rijstijl en de hoop is dat daardoor de spanning tijdens races zal toenemen.

Afgelopen week testten de teams op het circuit van Barcelona en konden de coureurs ondervinden hoe het rijden zonder hulpmiddelen is. Felipe Massa noemde het ‘interessant.’

,,Het gaspedaal werkte eerst als een soort knop”, vertelde hij aan Gazzetta dello Sport. ,,Je kon het zo hard indrukken of loslaten als je wilde. Nu moet je zo vloeiend mogelijk rijden.”

De Braziliaan denkt dat in sommige situaties de kans op ongelukken groter zal zijn zonder elektronische hulpmiddelen. Massa: ,,Onze rondetijden waren meteen goed, wat betekent dat we op de juiste manier begonnen zijn. Maar vanuit de veiligheid bekeken zijn deze nieuwe regels naar mijn mening een stap terug. Tijdens regenraces zal het aantal ongelukken alleen maar toenemen.”

LP