Felipe Massa zegt er redelijk zeker van te zijn dat hij volgend jaar weer voor Ferrari rijdt en verwacht dit op korte termijn definitief bevestigd te krijgen in de vorm van contractverlenging.

In gesprek met het Italiaanse Sky Sport 24 vertelt Massa – die momenteel aan zijn zevende seizoen voor Ferrari bezig is – dat hij denkt dat er ook nog wel een achtste dienstjaar voor hem in zit bij de Scuderia: “Er is namelijk een goede kans dat ik kan blijven.”

De Braziliaan – die eigenlijk al onder druk staat sinds hij in 2010 terugkeerde van een zware blessure aan zijn schedel die hij halverwege 2009 had opgelopen – verwacht verder dat het niet lang meer zal duren voor er duidelijkheid zal volgen: “Ik verwacht dat de knoop op korte termijn zal worden doorgehakt”, verkondigt de coureur die verder ‘redelijk zeker’ van zijn zaak zegt te zijn.

Hoewel Ferrari’s teambaas Stefano Domenicali gisteren nog verklaarde geen deadline te hebben voor de beslissing aangaande Massa’s toekomst, verkondigde Ferrari-president Luca di Montezemolo op de autosalon in Parijs vrijwel gelijktijdig dat het waarschijnlijk nog maar ‘een paar dagen’ gaat duren voordat Ferrari met een beslissing naar buiten zal treden.

Di Montezemolo gaf daarbij verder nog aan dat hij tevreden is over de recente prestaties van de Braziliaan en dat hij hoopt dat Massa zijn huidige vorm kan vasthouden. “Felipe heeft het sinds de Grand Prix van België goed gedaan en ik hoop dat hij zo door blijft gaan.”