Wat Michael Schumacher vorig seizoen niet lukte, hoopt Felipe Massa wel voor elkaar te krijgen. Namelijk het winnen van de wereldtitel bij het sluiten van de markt. In Turkije wil hij de eerste stap zetten.De druk staat er op bij Ferrari en Massa, want de achterstand op WK-leider Lewis Hamilton is groot. Er staan nog zes races op de kalender en alleen met een serie goede resultaten kan de kloof van 21 punten nog ongedaan worden gemaakt.

,,Er kan veel veranderen in twaalf maanden tijd. Vorig jaar won ik in Istanbul mijn eerste race, nu vecht ik om het kampioenschap”, blikt de Braziliaan terug op het afgelopen kalenderjaar. ,,Ik denk dat we voor dit circuit over een goed pakket beschikken.”

,,Istanbul is het eerste in een serie snelle circuits en dat ligt ons over het algemeen wel. Vorig seizoen liep het vanaf dit moment ook erg goed voor mij, dus dat is een mooi vooruitzicht. Ik hoop dat we het seizoen in stijl kunnen afsluiten.”

De afgelopen weken was er in de Formule 1 dan wel een zomerpauze, op de fabriek was daar weinig van te merken. Zo heeft het team bijvoorbeeld een nieuw chassis geprepareerd voor Massa, nummer 263. ,,Dat is niet heel speciaal of zo”, vindt de Ferrari-coureur. ,,Dat gebeurt altijd na een bepaald aantal races.”

KVN