Felipe Massa is alsmaar lovend over de F138. Het bewijs dat hij zich kiplekker in de auto voelt onderstreept hij nogmaals met de snelste tijd in de tweede vrije training. De Braziliaan liet Kimi Räikkönen en teamgenoot Fernando Alonso achter zich.

“Ik voelde me gelijk goed toen ik de baan op ging”, vertelt Massa. “Waar de auto op de medium band nog niet helemaal uit de verf kwam, ging het super op de zachte band. De auto ging zo goed dat ik de snelste tijd neer kon zetten. Onze racetempo lijkt heel competitief en ook de bandenslijtage was niet al te erg. Ik hoop dat dit een voorbode is voor de rest van het weekend.”

Fernando Alonso kwam niet verder dan de derde tijd, vier tienden achter zijn teamgenoot. “Ik hou een positief gevoel over aan deze dag. Het is altijd leuk om in Sjanghai te rijden. Er zitten een aantal leuke en uitdagende stukken in de baan. Vanavond gaan we alle data bestuderen. Dan kunnen we goed beslissen welke nieuwe onderdelen we wel en niet gaan gebruiken tijdens de race.”

Technische directeur Pat Fry is blij dat Ferrari de dag zonder grote problemen is doorgekomen. “Het lijkt erop dat alle updates goed werken. Het racetempo van beide auto’s is heel goed.  We gaan kijken welke strategie we voor de race gaan gebruiken. De banden hebben het altijd zwaar op deze baan, maar de slijtage viel bij ons eigenlijk wel mee.”